Програма „Старт на кариерата“ 2022 г. за заетост в областните и общински администрации

02.09.2022 / 09:27

В срок до 14.09.2022 г. включително, дипломирани младежи с висше образование могат да подават в дирекции „Бюро по труда” по регистрация комплект документи със Заявление за кандидатстване по Програмата, в което посочват работни места в областните и общински администрации, за които кандидатстват.

Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата” в рамките на Националния план за действие по заетостта за 2022 г., като се предоставят средства за трудови възнаграждения в размер на 860 лв. и дължимите върху тях допълнителни възнаграждения и осигурителни вноски.

За да се включат в програмата „Старт на кариерата”, младежите трябва да са на възраст до 29 години /ненавършени към 14.09.2022/, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да стартират своето кариерно развитие.

Младежите, които отговарят на условията на Програмата, ще бъдат поканени и насочени от бюрото по труда, в което са регистрирани.

Препоръчваме на младите хора да се запознаят с възможностите, реда и условията за работа по програма „Старт на кариерата”, които са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата” на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/. В същата рубрика е публикуван и списъкът на заявените работни места в областни и общински администрации.

 

 

За информация и консултация в Дирекция "Бюро по труда" Сливен - стая №6

и на тел. 044/62 52 13.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев