Бюрото по труда приема заявления за обучение "Болногледач"

23.05.2022 / 15:50

Бюрото по труда в град Сливен започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:

 

- „Болногледач”, специалност „Здравни грижи”, част от професия – общо 15 лица.

 

Заявление може да се подава и чрез електронната услуга разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която може да се намери на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.

 

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:

1. Безработни лица с регистрация в ДБТ над 6 месеца;

2. Освободени лица вследствие на преструктуриране, ограничаване на икономическато дейност поради пандемична ситуация, зелена сделка и др.;

3. Безработни лица без професионална квалификация;

4. Безработни лица с недостиг на ключови компетентности и/или с ниско общо образование (включително от ромски произход);

5. Безработни младежи до 29 г., вкл. NEET`s;

6. Безработни лица над 50-годишна възраст без квалификация и с ниско общо образование; с нетърсена от работодателите квалификация;

7. Лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица;

8. Безработни лица с трайни увреждания.

 

За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление след регистрация в дирекция „Бюро по труда” гр. Сливен.

 

Образователни изисквания: минимално образователно равнище – завършен 10-ти клас. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.

 

Курсът ще се проведе в периода м.юни – м.август 2022г., като ще стартира от 06.06.2022г.

 

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер до 20 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Сливен.

 

„Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „С нови зелени и екологични знания и умения към нова заетост”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с КНСБ.

 

Срокът за подаване на заявления за обучение е до 01.06.2022г.

 

Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация в Дирекция “Бюро по труда” - Сливен, стаи №№ 6, 16, 17, 18, 20 и 21, както и на тел. 044/625213.

 
 

Copyright © 2008-2024 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев