Набиране на работници за бране на ягоди и боровинки в Испания

29.01.2020 / 09:03

АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА

 

Набиране на работници за бране на ягоди и боровинки за работодател Флопоран в Испания

 

Обявата за работните места е публикувана на сайта eures.bg в рубриката ‘”Работни места” (http://eures.bg/index.php?option=com_jsjobs&view=job&layout=jobs&c=job&Itemid=715&lang=bg ) с имейл за контакт Elica.Panayotova@az.government.bg.

 

Компанията търси предимно лица на възраст от 18 до 45 години, като опитът в работата в селското стопанство е предимство за кандидатите. Не се изисква владеене на език и определена квалификация и/или образование.

 

Условията, които работодателят предлага са:

 Сезонната заетост започва през м.февруари 2020г.

 Временен трудов договор, с изпитателен срок, на пълен работен ден. Работната седмица е 39 часа, от понеделник до събота, с установените в закона или спогодбата почивки. Работи се 7 часа на ден, в които е включена почивка от 30 минути.

 Заплащане-предлаганата работна заплата е 42,86 евро на ден бруто, съгласно Земеделска спогодба за провинция Уелва. Удръжките са ДДФЛ – 2,00%, социално осигуряване – 6,33%. Нетно възнаграждение: 39,12 €. Заплащането е на месец и се извършва по банков път.

 Настаняване - Работниците обитават къщи, които са наети от фирмата. Във всяка стая живеят между 4 и 6 човека. На работещите се предоставят необходимите спални принадлежности и прибори за хранене.Първите бутилки с газ за всяка къща също ги предоставя фирмата. След това си ги плащат работниците. Кухните са напълно оборудвани. Разходите за ток и вода са за сметка на работника (приблизително 25 € на месец). Храната е за сметка на работника. Може да се пазарува близо до мястото на настаняване, в Ел Росио. Превозът от мястото на настаняване до мястото на работа е за сметка на работодателя.

 Пътуване от България до Испания и обратно - работодателят поема задължението да организира пътуването на работника от България до Испания и обратно. За целта ще осигури подходящ транспорт, като разходите по пристигането в Испания ще се възстановят от работника, а разходите за връщане са за сметка на работодателя след като работата е приключила и договорът е изтекъл. Цена на билета 120€ или 235лв. в едната посока.

 

Кандидатстването ще се извърши чрез записване на заинтересованите лица в Дирекция „Бюро по труда” – гр.Сливен, етаж 4, стая 20 до 10.02.2020г.

 

Представител на работодателя ще проведе интервюта, както следва:

 

- в гр. София на 11.02.2020 г. от 09:00 часа;

- в гр. Пловдив на 12.02.2020 г. от 9:00 ч. в зала към ДБТ „Марица”, гр. Пловдив, ул. „Брезовска” 34 (кв. „Кършияка”, р-н Северен, с/у 3-то РПУ)

 

Допълнително ще бъде уточнен адресът на провеждане на интервюто в гр. София.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев