Обучения за професионална квалификация - „Производство на хлебни изделия”

28.05.2021 / 09:21

Бюрото по труда в град Сливен приема заявления на безработни лица за включване в обучение за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професия:

- „Производство на хлебни изделия”, 2-ра степен на Професионална квалификация „Хлебар-сладкар”– общо 20 лица.

Заявление може вече да се подава и чрез електронната услуга разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която може да се намери на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по:

- „Обществени и граждански компетентности” на тема: „Повишаване на личната отговорност и дисциплина чрез управление на времето”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:

1. Безработни младежи до 29 г.;

2. Безработни лица с регистрация в ДБТ над 6 месеца

3. Освободени в следствие на епидемичната ситуация лица, регистрирани в бюрата по труда;

4. Безработни лица над 50-годишна възраст;

5. Безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование;

6. Лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление след регистрация в дирекция „Бюро по труда” гр. Сливен.

Образователни изисквания: минимално образователно равнище – завършен 10-ти клас. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.

Курсът ще се проведе в периода м.юни – м.август 2021г. и ще стартира от 07.06.2021г.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер до 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Сливен.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „Алтернатива за теб”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с АИКБ. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

 

Срокът за подаване на заявления за обучението е до 01.06.2021г.

 

Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация в Дирекция “Бюро по труда” - Сливен, стаи №№ 6, 16, 17, 18, 20 и 21, както и на тел. 044/625213.

 
 

Copyright © 2008-2022 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев