За вас работодатели - финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки по ЗНЗ

15.09.2020 / 09:41

За вас работодатели

 

Дирекция “Бюро по труда”- Сливен уведомява работодателите от община Сливен, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през септември 2020 г., както следва:

 

Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места и наемат:

* безработни младежи до 29 г. възраст (чл. 36, ал.1 от ЗНЗ) - свободни средства – 5414лв.;

* безработни лица на първите 5 работни места разкрити от работодатели-микропредприятия (чл.50 от ЗНЗ) - свободни средства - 4991 лв.;

*безработни лица-самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст (чл. 53а от ЗНЗ) - свободни средства – 1449 лв.;

* безработни над 55-годишна възраст (чл.55а от ЗНЗ) - свободни средства – 4488 лв.;

* продължително безработни лица (чл.55в от ЗНЗ) - свободни средства – 4791 лв.;

 

Програми за обучение и заетост:

*Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица – субсидира се наемането на продължително безработни лица от:

- работодатели от частния сектор (Компонент 1) – 4032лв.

- държавни и общински лечебни заведения, общински училища, общински детски градини, както и предприятия с държавно участие и общински предприятия (Компонент 2)- 4119лв.

*Национална програма за обучение и заетост на хора с трайни увреждания – субсидира се наемането на безработни лица с трайни увреждания или преминали успешно курс на лечение за зависимост към наркотични вещества хора в трудоспособна възраст – 6043лв.

*Национална програма „Помощ за пенсиониране” – субсидира се наемането на безработни лица над 58 г на пълно или непълно работно време, за срок не по-малко от 3 месеца и не повече от 24 месеца – 6043лв.

 

Обучение на възрастни:

*Обучение на заети лица от микро и малки предприятия по реда на чл.63, ал.1, т.3 от ЗНЗ – 763 лв.

 

По горепосочените мерки и програми за обучение и заетост, работодателите могат да подават заявки за свободните работни места до изчерпване на обявените финансови средства.

 

Допълнителна и конкретна информация може да се получи в Дирекция „Бюро по труда” – Сливен, бул. „Ген. Скобелев” , №6, както и на тел. 044/625265

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев