Покана за обществени консултации, свързани с подкрепата на ЕСФ

17.02.2020 / 11:18

Агенцията по заетостта се включи в инициативата на Европейската комисия да популяризира поредицата от обществени консултации във връзка с дейностите, които Европейският съюз е осъществил по линия на своя Европейски социален фонд от 2014 г. насам. Консултациите се провеждат онлайн, а целта е да бъде събрана информация за мнението на гражданите, организациите и всички заинтересовани страни, която ще бъде използвана за оценка на постигнатото в периода 2014-2018 г. Също така, това ще даде възможност на Комисията да извлече поуки за начина, по който тази подкрепа би могла да се засили в бъдеще, като се направи по-ефективна и целенасочена. Попълването на въпросника е свързано с първоначална регистрация.

 

Отправена е покана за онлайн обществени консултации на тема:

 

 

- Обществени консултации, свързани с подкрепата на ЕСФ за образование и обучение. Комисията би искала да разбере какво е мнението на гражданите и на заинтересованите страни за дейностите в подкрепа на образованието и обучението, които ЕС е осъществил по линия на своя Европейски социален фонд от 2014 г. насам. Благодарение на оценката ще се определи колко успешни са били инициативите на ЕС за намаляване и предотвратяване на преждевременното напускане на училище, за насърчаване на равния достъп на всички до образование и учене през целия живот, за подкрепа на професионалното обучение и за подобряване на качеството и ефикасността на университетското образование и на достъпа до него. Чрез нея ще се установи също така кой вид подкрепа е бил най-ефективен.

 

Въпросникът ще бъде активен в интернет до 24 февруари 2020 г. (полунощ брюкселско време) на 23 официални езика на Европейския съюз. Той може да бъде попълнен на следния линк: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-6620755/public-consultation_en#responding-to-the-questionnaire.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев