ОФЕРТА ЗА РАБОТА В ИЗРАЕЛ

18.01.2012 / 09:35

ОФЕРТА ЗА РАБОТА В ИЗРАЕЛ

 

Временна заетост за строителни работници в Израел

 

Агенцията по заетостта набира 3 500 професионални строителни работници за временна заетост в Израел, съгласно подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни.

 

Израел търси наши работници за:

- строителни работи – кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж) и арматуристи. Разчитането на строителни планове е задължително. Това са 70% от общия брой необходими работници.

- керамични облицовки по подове и стени (разчитането на строителни планове е задължително) – 20% от общия брой необходими работници.

- мазилки – 10% от общия брой необходими работници.

 

Максималният срок на временната заетост на наетите работници е 3.5 години считано от датата на първото им влизане в Израел. Заетостта ще започне не по-късно от 01.04.2012 г.

 

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

 

Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:

- да са български граждани;

- да са на възраст между 25 и 40 години;

- да не са работили в Израел;

- да нямат първа степен роднини, които да работят в Израел (с изключение на братя и сестри);

- да не са осъждани;

- да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини;

- да не страдат от следващите заболявания: туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

 

Кандидатите трябва да отговарят на едно от следните алтернативни изисквания:

- да притежават диплома/удостоверение за завършено професионално

образование/обучение и да имат най-малко 3 години доказан професионален опит, отразен в трудовата книжка.

ИЛИ

- да имат 5 години доказан трудов стаж по съответните специалности, който да бъде отразен в трудовата книжка.

 

Минималната прогнозна месечна заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително по завишена тарифа, съобразно броя на действително отработените часове.

 

Като допълнение към тази заплата, работодателят ще прави месечен депозит в размер на 180 USD (700 NIS -1 щатски долар = 3.8 шекела) по сметка на работника, която се държи от ПИБА (израелската служба по заетостта). Набраната сума, намалена с банковата такса и данъка, ще се изплаща/превежда на работника при напускането на Израел след приключване на трудовия договор. Веднъж годишно на работниците се изплаща премия.

 

Повече информация относно условията за живот и работа в Израел може да намерите на http://www.az.government.bg/IntCooperation/Spogodbi/Israel/Narachnik.doc

 

За периода на заетостта на българските работници ще бъде осигурено:

- подходящо жилищно настаняване, което трябва да включва: пространство за спане – не по-малко от 4 квадратни метра на човек и не повече от 6 работника в стая; лично легло и бюфет на всеки работник; отопление и вентилация; приемливо осветление и електрически контакти във всяка стая, студена и топла вода; мивка, работни плотове и бюфет в кухнята; готварска печка, хладилник, маса и столове, миялна машина на всеки 6 работника и т.н.

 

Работодателят може да удържа от заплатата на работника за настаняването и свързани с това разходи не повече от 500 NIS месечно, в зависимост от географската зона в която пребивава работника.

 

- медицинска застраховка с резюме на застрахователната полица на разбираем за работника език.

 

Работодателят може да удържа от заплатата на работника за покриване на част от медицинската застраховка не повече от 121 NIS месечно.

 

Българските работници трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те трябва да имат предвид също и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при оформяне на документите и превода, нотариалната заверка и легализацията на изискуемите документи.

 

Работник, за който се окаже, че не отговаря на посочените изисквания или е без необходимите професионални умения, ще бъде върнат за негова сметка в България.

 

От работниците не се изисква да заплащат комисиони за трудово посредничество или някакви други преки или косвени такси на когото и да е в Израел или в България.

 

В случай на оплаквания и въпроси, включително оплаквания относно незаконно събиране на такси, сигнализирайте в Агенцията о заетостта на е-мейл : az@az.government.bg

 

Агенцията по заетостта ще изпрати списъка с набраните подходящи кандидати на ПИБА - израелската служба по заетостта. ПИБА ще подбере на случаен принцип до 75% от предложените кандидати, като избраните работници ще получат трудови договори.

 

Желаещите да кандидатстват по това предложение трябва да представят в Бюро по труда - Сливен, стая 21 следните документи:

1. Молба.

2. Копие от удостоверението за завършено образование/курс за професионално обучение (оригиналът трябва да бъде показан).

3. Копие от трудовата книжка (оригиналът трябва да бъде показан).

 

Краен срок за подаване на документите: 20 февруари 2012 година.

 

 
 

Copyright © 2008-2016 Дирекция бюро по труда - Сливен | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев